Personeel Renault aan het werk bij Lotus

07 november 2015 — De overname van Lotus door Renault is nog steeds niet officieel bevestigd, maar volgens Autosport zouden er reeds medewerkers van Renault aan het werk zijn bij Lotus.

image
Hoewel het nog niet bekend is dat Lotus eind dit seizoen overgenomen wordt door Renault, zou er al personeel van Renault zich bezig houden met de plannen van Lotus. De mensen van Renault zouden al bezig zijn met de voorbereiding voor volgend seizoen. Verder meldt Autosport dat de officiële overname door Renault niet lang meer op zich zal laten wachten. De komende weken zou de overname afgerond moeten zijn.

Voor de medewerkers van Renault is het Lotus team, bevestigd in het Britse Enstone, geen onbekend terrein. Het Lotus F1 Team ging van 2000 tot en met 2009 racen onder het beleid van de Franse autofabrikant.

Een belangrijke schakel in de overname van Lotus door Renault bevindt zich in de persoon van Bob Bell. Hij brak recent nog met Manor, maar was vroeger reeds actief bij Renault om haar rentree te maken als Formule 1 team. Bob Bell zou nu terugkeren naar Renault. Zo hoopt het Franse team om heel wat versterkingen binnen te halen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België