logo
 

Peter Sauber kende 40 geweldige jaren

15 juli 2010 — De Grote Prijs van Duitsland zal bij de renstal Sauber in het teken van het 40-jarig bestaan van de renstal staan. Peter Sauber beleefde alvast 40 geweldige jaren.

Bij Sauber is men van plan om tijdens de Grote Prijs van Duitsland het 40-jarig bestaan van de renstal te vieren. Teambaas Peter Sauber draaide in een Volkswagen Beetle ooit zelf nog rondjes op circuits. Op die manier geraakte hij destijds in contact met meerdere instanties binnen de autosport.

Dat Peter Sauber na 40 jaar nog steeds actief is in de Formule 1, dat is zeker en vast geen wonder. Sauber startte zijn bedrijf op toen racen voor veel mensen nog een sport was voor mensen die hun leven zowat moe waren. Op bepaalde dag ging het Duitse Mercedes met Sauber in zee en dat zorgde voor de prachtige C11 waarmee Michael Schumacher ooit racete. Men staat er niet vaak bij stil maar Peter Sauber is ook de man die Mercedes en BMW op bepaalde dag terug in contact bracht met de autosport. Er valt heel wat meer te vertellen over Sauber maar gelukkig zette de man onlangs zelf nog even zijn carrière op een rijtje.

image

“Mijn grootste succes was misschien wel de samenwerking met Mercedes. Ook de 18 seizoenen in de F1 waren echt geweldig voor me. Ik heb eigenlijk zowat 40 jaar lang bijzondere dingen weten te beleven. In 1989 werden we bijvoorbeeld kampioen in het zogenaamde World Sports Car Championship, en in 2008 waren Kubica en Heidfeld de eerste 2 rijders die in Canada over de finish kwamen.

Er waren uiteraard ook mindere momenten in mijn carrière. Zo was er in 1994 de crash van Karl Wendlinger die 19 dagen in coma lag. In 2007 was er ook nog de zware crash van Kubica in Canada. Gelukkig zijn beide rijders nog steeds actief in de autosport. Graag zou ik mijn huidige renstal nog op een competitief niveau krijgen. Als dat mogelijk is, dan zit mijn missie er zowat op”, aldus Peter Sauber.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België