Peter Sauber was voorstander van naamswijziging naar Alfa Romeo Racing

26 december 2019 — Peter Sauber, de oprichter van het Sauber F1 team, steunde de naamswijziging naar Alfa Romeo Racing, zo blijkt uit een interview met Alfa Romeo Racing-teambaas Frédéric Vasseur.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@alfaromeoracing) op

De naamswijziging van Sauber F1 team naar Alfa Romeo Racing was opmerkelijk. Voor de Zwitserse renstal was het echter een belangrijke financiële overeenkomst. Toch was ook de mening van oprichter Peter Sauber zeer belangrijk.

“Toen we in gesprek waren met Alfa Romeo was Peter een van de eersten die ik belde,” vertelde Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’. “De reactie van Peter was voor mij erg belangrijk.”

En Peter Sauber, de steunde de naamswijziging en financiële injectie van Alfa Romeo, vooral omdat het na enkele moeilijke jaren voor de renstal een belangrijke stap vooruit kon betekenen.

“Hij zei tegen mij: ‘Als je denkt dat het een goede stap vooruit is voor het team, laat het ons dan doen en ik zal je hierin steunen’. Het was een belangrijke stap voor het bedrijf.”

Eerder tijdens het seizoen waren er speculaties dat Alfa Romeo de Formule 1 op korte termijn opnieuw zou verlaten maar volgens Vasseur is er wel degelijk sprake van een langdurige samenwerking.

“We hebben met Alfa Romeo een overeenkomst voor de lange termijn en we kunnen alleen maar iets opbouwen wanneer je voor de middellange of lange termijn een visie hebt. Je kan niet iets opbouwen tijdens een project van slechts drie maanden.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België