logo
 

Petrov bij Renault houden was een risico

30 maart 2011 — Eric Boullier, teambaas bij Lotus Renault GP, geeft toe dat hij een risico nam door de Rus een nieuw contract te geven voor 2011.

Petrov reed tijdens zijn debuut in 2010 een erg wisselvallig seizoen. De Rus stapelde enkele blunders op maar bij momenten liet hij ook enkele indrukwekkende dingen doen.

Vitaly Petrov kon tijdens de slotrace van 2010 niemand minder dan Fernando Alonso meer dan een halve race achter zich houden. Het kostte de Spanjaard uiteindelijk de titel maar tegelijkertijd kan dat wel eens de race geweest zijn die ervoor zorgde dat de Rus een nieuw contract kreeg aangeboden.

“Hij kende enkele goede races vorig jaar, maar er waren ook heel wat fouten,” aldus Boullier.

“Ik heb dan ook heel wat druk uitgeoefend op hem. Ik heb uitgebreid met hem gepraat om te begrijpen waarom hij zoveel fouten maakte. We hebben heel wat overleg met hem gepleegd om hem de Engelse cultuur te doen begrijpen. Laat ons zeggen de cultuur van de Formule 1.”

Eric Boullier geeft toe dat het een risico was om Petrov bij Renault te houden en een nieuw contract aan te bieden.

“Het was geen eenvoudige beslissing om hem te houden. We zouden geen excuus gehad hebben indien hij een tweede jaar zou falen. Hij heeft op de gepaste manier gereageerd en het ziet er naar uit dat we nu echt iets bereikt hebben.”

Bij Lotus Renault GP was men uiteraard erg tevreden met de podiumplaats van Vitaly Petrov. Het gaf het team en al haar medewerkers een serieuze boost.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Vitaly PetrovLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië