logo
 

Petrov dolblij met vijfde plaats

01 augustus 2010 — Vitaly Petrov kwalificeerde zich gisteren voor de eerste keer dit seizoen beter dan teamgenoot. Vandaag breidde de Rus een succesvol vervolg aan zijn prestatie van gisteren.

Petrov finishte vandaag immers als vijfde, een onverhoopt resultaat voor de Rus en het team van Renault. De Rus en Renault zijn dan ook erg tevreden met het behaalde resultaat.

“Ik voel me fantastisch, aangezien we alles vandaag bijna perfect deden,” aldus Petrov. “Ik kende een goede start en geraakte in de eerste bocht voorbij Nico (Rosberg) en Lewis (Hamilton). Dat was ook ons doel.”

Helaas voor Petrov moest hij wat later Hamilton opnieuw laten passeren. gelukkig voor Petrov viel Hamilton later in de race uit met mechanische problemen waardoor de Rus alsnog beslag kon leggen op de vijfde plaats.

“Nadien probeerde ik Hamilton niet al te veel te blokkeren en op te houden. Ik had immers problemen om mijn banden op de juiste temperatuur te krijgen. Ik verloor heel wat grip en was aan het vechten met de wagen. Ik besloot vervolgens om hem voorbij te laten in plaats van mogelijk nog extra plaatsen te verliezen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België