Petrov vervangt Trulli bij Caterham

17 februari 2012 — Net nu we dachten dat de drivers line-up voor 2012 vast stond, komt Caterham met een onverwachte mededeling. Niet Jarno Trulli, maar Vitaly Petrov zal komend seizoen naast de zijde van Kovalainen rijden.

Na het voorbije seizoen van 2011 kwam de geruchtenmolen rond Jarno Trulli helemaal op gang. De Italiaan had er immers een matig seizoen bij Team Lotus opzitten en niemand dacht dat de coureur bij het vernieuwde Caterham nog een zitje zou krijgen.

Aangezien Vitaly Petrov bij het toenmalige Renault (vanaf nu Lotus) aan de kant was geschoven door de komst van Raikkonen en Grosjean, werd de logische redenering gemaakt dat de Rus niet veel moeite zou hebben om het tweede zitje bij Caterham te bemachtigen. Toch bleek dit niet zo eenvoudig als gedacht, want tot vandaag verklaarde Tony Fernandes dat Caterham gewoon zou verdergaan met Kovalainen én Trulli.

Hierdoor waren de geruchten weer grotendeels verdwenen, en net daarom komt het nieuws dat Petrov alsnog voor Caterham zal rijden als een grote verrassing. In een officiële verklaring bleek dat de Russische piloot in ieder geval zeer blij is dat hij zijn toekomst heeft veilig gesteld.

“Dit is een fantastische dag voor mij. De passie en mentaliteit die Tony Fernandes aan dit team heeft gegeven, spreekt me enorm aan. Ik ben dan ook vereerd om ervan deel te mogen uitmaken”, verklaarde Petrov.

“Ik heb heel de winter hard getraind en ik ben er helemaal klaar voor om naar Barcelona te gaan en opnieuw in de cockpit te kruipen. De auto ziet er alvast veelbelovend uit en is een grote stap vooruit ten opzichte van de wagen van 2011.

De opzij geschoven Jarno Trulli zal bijna zeker geen racezitje meer vinden voor 2012, wat betekent dat de 37-jarige coureur voor het eerst sinds zijn debuut bij Minardi in 1997 niet meer zal deelnemen aan officiële F1-races. Door het vertrek van Liuzzi bij HRT wordt het zelfs de eerste keer sinds 1970 dat er geen Italiaan meer op de startgrid van een grand prix verschijnt.

“Ik ben blij dat ik twee jaar lang deel heb uitgemaakt van het team”, verklaarde Jarno Trulli vandaag. “We hebben uit het niets een sterk team opgebouwd en ik bedank dan ook iedereen met wie ik heb mogen samenwerken. Daarnaast respecteer ik de beslissing van het team en wens ik iedereen veel succes in 2012.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België