logo
 

Petrov voelt zich niet goed in zijn F1-bolide

02 maart 2012 — Vitaly Petrov werd onlangs verrassend aangekondigd als vervanger van Jarno Trulli bij Caterham. De Rus was uiteraard erg tevreden met zijn f1-zitje maar dat zit voorlopig nog niet zo comfortabel als aanvankelijk gepland.

Petrov liet immers weten dat bij het testen is gebleken dat zijn zitje in de wagen niet erg comfortabel is. De 27-jarige Rus was gisteren zo’n 1,6 seconden trager dan de besttijd van Romain Grosjean. Petrov zelf verwacht echter niet veel beterschap tot zijn nieuw zitje beschikbaar is. Dat nieuw zitje moet een stuk comfortabeler zitten dan zijn huidig zitje, waardoor hij beter de limiet moet kunnen opzoeken.

“Tijdens de laatste test reed ik met mijn eigen zitje maar het was niet perfect. De jongens deden iets met het zitje wat ervoor zorgde dat het oncomfortabel was. Ik kreeg pijn in mijn rug en schouders,” zei Petrov tegenover Autosport. “Hier is het niet perfect maar wel al beter. Mijn nieuw zitje krijg ik op 3 maart, waardoor ik er op zondag mee kan rijden”.

Een zitje dat niet ideaal past kan de veiligheid in het gedrang brengen maar daarnaast kan het ook de rondetijden ernstig beïnvloeden.

“Het verstoort je concentratie want wanneer je remt dan krijg je plots pijn in je rug en vervolgens ga je de bocht in. Uiteraard verlies je daardoor je concentratie. Alles zal een stuk beter verlopen op zondag,” besluit Petrov.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België