Philip Morris reageert op onderzoek naar sponsoring Ferrari F1-team

10 februari 2019 — We schreven gisteren al dat de sponsoring door Philip Morris Ferrari tijdens de eerste race in Australië in de problemen kan brengen. Philip Morris, het moederbedrijf van Marlboro, heeft nu gereageerd op het onderzoek dat gevoerd wordt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Alles draait rond het Mission Winnow-logo dat sinds de GP van Japan in 2018 op de bolides van de Scuderia prijkt. Mission Winnow is een nieuwe merknaam van sigarettenfabrikant Philip Morris en zou volgens de lokale Australische autoriteiten een inbreuk kunnen vormen op het verbod op tabaksreclame.

Bij Philip Morris is men zich van geen kwaad bewust omdat men meent dat het Mission Winnow-concept het begin is van een nieuw tijdperk voor het bedrijf waarin ze naar rookvrije alternatieven zullen zoeken voor de sigaret.

“Het initiatief, de symbolen en de logo’s die we gebruiken op de livery van Scuderia Ferrari Mission Winnow en de website vallen binnen de wetgeving die geldt voor onze activiteiten in Australië en de staat Victoria,” zei Tommaso di Giovanni, Philip Morris International Director of Global Communication, tegenover ‘Motorsport.com’.

“We beseffen dat er een discussie gaande is over Mission Winnow in Australië en we bekijken met de organisatoren van de lokale grand prix wat de bezorgdheden zijn van de autoriteiten en willen daar een antwoord op geven.”

“Mission Winnow adverteert of promoot geen producten of merknamen van ons bedrijf. Het is ontworpen om te praten over onze toewijding om onszelf te verbeteren in alles wat we doen.”

Bij Philip Morris zien ze dus overduidelijk geen probleem in hun Mission Winnow-concept dat op de F1-bolides van Ferrari staat. Bovendien is het opmerkelijk dat er tijdens de laatste races van het F1-seizoen 2018 probleemloos met de logo’s van Mission Winnow op de Ferrari F1-bolide werd gereden.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België