Philippe Streiff probeert rechtszaak te vermijden

24 januari 2015 — Philippe Streiff heeft zich publiekelijk geëxcuseerd voor zijn uitlatingen tijdens een interview.


Bianchi en Philippe Streiff

Tijdens het interview gaf Streiff felle kritiek op de FIA, Jean Todt en Gérard Saillant. In een reactie dreigde de FIA met een rechtszaak, maar Streiff probeert die mogelijke rechtszaak nu te vermijden door zich publiekelijk te excuseren.

“Ik liet me voor de camera’s meeslepen. Het interview duurde te lang, veel te lang, en ik ben e rem van bewust dat ik beledigende en lasterlijke uitlatingen gedaan heb over Jean Todt, Gérard Saillant en de FIA. Ik heb daar enorm veel spijt over,” aldus Streiff.

Tijdens het interview liet Philippe Streiff uitschijnen dat Jean Todt het onderzoeksrapport naar de crash van Jules Bianchi door ‘tien vrienden’ liet opmaken. Daardoor zouden diverse zaken niet aan het licht komen. Streiff neemt die beschuldigende uitlatingen nu terug.

“Ik neem deze uitlatingen en beschuldigingen terug. Ze zijn ongegrond en ik vraag aan de pers om deze uit hun media te verwijderen.”

“Tot slot wil ik Jean Todt en Gérard Saillant, die allebei goed op de hoogte zijn over mijn gezondheidsproblemen, vragen om mij te excuseren. Ik heb er enorm hard spijt van dat ik dingend gezegd heb die niet stroken met hun reputatie en met wat ze verdienen,” besluit Streiff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België