Pierre Gasly beleefde emotioneel moment met Honda-engineer

22 januari 2019 — Toro Rosso-piloot Pierre Galsy beleefde vorig jaar naar eigen zeggen een emotioneel moment met een Honda-engineer.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pierre Gasly ߇˰߇· (@pierregasly) op

Voor Toro Rosso en Pierre Gasly was de kwalificatie voor de GP van Japan een hoogtepunt. Gasly kwalificeerde zich op het circuit van Suzuka als zevende voor de GP van Japan, de thuisrace van motorpartner Honda. Teamgenoot Brendon Hartley deed het nog net iets beter met een zesde plaats op de grid.

Uiteraard werd er een stevig feestje gebouwd bij Toro Rosso, al was er ook wel wat teleurstelling. Indien men de Honda-motor optimaal had kunnen benutten dan was een nog betere kwalificatie mogelijk geweest.

“Tijdens de kwalificatie in Suzuka veroverde ik de zevende plaats, al had dat normaal een vijfde of zesde plaats moeten zijn,” vertelde Gasly tegenover ‘Racefans’.

Ook bij Honda-engineer Keisuke Minatoya was er enige teleurstelling, dit omdat hij er tijdens de kwalificatie voor de thuisrace van Honda niet in geslaagd was om Toro Rosso het volledige vermogen van de Honda-motor te laten aanspreken.

“Ik verloor zo’n drie tienden op het rechte stuk en na de kwalificatie sprak ik met hem. Ondanks het goede resultaat was ik enigszins teleurgesteld.”

“Hij was echter bijna aan het wenen omdat hij er niet in geslaagd was om me het volledige potentieel van de motor te geven.”

“Het is geweldig om te zien dat de mensen waarmee je werkt zo meeleven en zich zo sterk engageren in hun job,” aldus Gasly.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België