Pierre Gasly dolblij met ‘polepositie’ van het middenveld

17 november 2019 — Pierre Gasly reed tijdens de kwalificatie de zevende tijd, waarmee hij 'best of the rest' was. Door de gridpenalty voor Charles Leclerc start Gasly van op de zesde plaats en van daaruit wil hij voor zoveel mogelijk punten gaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Old habits die hard ߑŒ An excellent lap by @pierregasly to line up P6 on the grid tomorrow ߑŠ (After Leclerc’s penalty)⁣ ⁣ #F1 #ToroRosso #Honda #RedBull #Motorsport #BrazilGP #Formula1⁣

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

“Ik ben zeer blij met vandaag, de zevende tijd was het beste wat we konden verwachten en het is eigenlijk een soort kleine polepositie van de teams in het middenveld,” zei Gasly tegenover ‘Sky Sports F1’.

“De wagen voelde heel het weekend zeer goed aan en het team slaagde erin om mij een zeer competitieve wagen te geven. Ik kan dan ook alleen maar zeer blij zijn met dit resultaat.”

Charles Leclerc moet door zijn gridpenalty tien plaatsen achteruit waardoor Gasly als zesde aan de race begint. Gasly wil uiteraard zoveel mogelijk punten behalen maar door de problemen eerder tijdens het raceweekend is het voor Gasly en Toro Rosso moeilijk om in te schatten hoe de racesnelheid zal zijn.

“Van op de zesde plaats maken we veel kans op mooie punten,” blikte Gasly vooruit naar de race.

“Wat de racesnelheid betreft heb ik echter geen idee omdat we op vrijdag een klein probleem hadden. We hebben dan ook niet veel data.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België