Pierre Gasly emotioneel na eerste F1-overwinning: “Dit is echt ongelooflijk!”

06 september 2020 — Pierre Gasly behaalde met AlphaTauri op het circuit van Monza zijn allereerste overwinning in de Formule 1, voor de Fransman een zeer emotioneel moment.

“Dit is echt ongelooflijk,” vertelde Gasly na het behalen van zijn eerste F1-overwinning; “Ik besef niet goed wat er momenteel gebeurt. Het was zo’n gekke race. We hebben echt optimaal geprofiteerd van de rode vlag.”

“De wagen was echt ongelooflijk snel, we hadden een redelijk snelle wagen (Sainz) achter ons. Dit is een circuit waar motorvermogen erg belangrijk is en we hebben de race gewonnen tegenover alle wagens met een motor van Mercedes, Ferrari en Renault. Dit is een ongelooflijke dag.”

Na een bewogen periode in de Formule 1, waarbij Gasly een jaar geleden bij Red Bull werd vervangen door Alex Albon en moest terugkeren naar Toro Rosso, is zijn eerste F1-overwinning voor Gasly uiteraard een zeer emotioneel moment.

“Ik heb zoveel doorstaan de voorbije 18 maanden. Mijn eerste podium vorig jaar, toen dacht ik al van ‘wow’ met AlphaTauri, en nu mijn eerste overwinning in Monza. Ik heb moeite om het te beseffen.”

“Dit team heeft zoveel voor mij gedaan. Zij hebben mijn eerste kans in de Formule 1 gegeven, ze gaven mij mijn eerste podium en nu ook mijn eerste F1-overwinning.”

“Dit is eerlijk gezegd gek. Het is gewoon te gek voor woorden. Ik ben zo enorm blij. Ik kan het team niet voldoende bedanken, iedereen bij AlphaTauri en Honda.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België