Pierre Gasly enorm ontgoocheld: “Deze opgave komt erg hard aan”

02 november 2020 — Het raceweekend in Imola verliep bijzonder goed voor Pierre Gasly, tot hij tijdens de beginfase van de race plots moest opgeven door een technisch probleem.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1) op

“Dit komt redelijk hard aan, zeker tijdens onze thuisrace,” vertelde een ontgoochelde Pierre Gasly. “Heel het weekend ging ongelooflijk goed tot aan de race. Ik was dan ook zeer teleurgesteld.”

Vlak voor aanvang van de race werd een probleem vastgesteld bij Gasly zijn wagen. De mecaniciens van AlphaTauri probeerden alles nog om het probleem te verhelpen maar slaagden daar uiteindelijk niet in.

“De jongens hadden al een beetje water gezien tijdens de rondjes op weg naar de grid. Ze probeerde op de startgrid alles om het probleem te verhelpen. Dat is jammer genoeg echter niet gelukt waardoor we na enkele ronden moesten opgeven.”

“Je hoopt altijd op het beste en ik had ook een geweldige start, mijn reactiesnelheid was erg goed. Ik probeerde langs Lewis te gaan maar besloot uiteindelijk om in te houden. Vervolgens reden we op de vijfde plaats.”

“De wagen was gans het weekend zo ongelooflijk snel. Het voelde goed terwijl ik achter Daniel Ricciardo reed, ik denk dat we iets meer snelheid hadden dan hem, we konden duidelijk meestrijden in de top vijf.”

“Op zo’n moment en tijdens onze thuisrace, dan komt zo’n opgave enorm hard aan, maar zo zit motorsport jammer genoeg in elkaar,” besloot Gasly.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België