Pierre Gasly: “Ik ben klaar om in 2021 de leidersrol op mij te nemen”

08 november 2020 — Pierre Gasly beleeft een zeer sterk seizoen bij AlphaTauri. Gasly behaalde zijn eerste F1-overwinning en is naar verluidt ook klaar om volgend jaar binnen het team een leidersrol op zich te nemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door PIERRE GASLY ߇˰߇· (@pierregasly) op

“Dit jaar is tot dusver zeer succesvol geweest,” vertelde Gasly tegenover de officiële F1-website.  “We hebben met het team een tweede overwinning behaald, mijn eerste F1-overwinning.”

“We hebben het meeste aantal punten voor een rijder behaald sinds het team in de Formule 1 is gekomen.”

Gasly zijn contract bij AlphaTauri werd al verlengd en het ziet er ook naar uit dat de Fransman Tsunoda als teamgenoot zal krijgen. Pierre Gasly is er echter klaar voor om de nummer 1-status en alle daarbij horende verantwoordelijkheden op zich te nemen.

“Dit seizoen verloopt dan ook extreem goed en ik kijkt uit naar volgend jaar om te proberen nog beter te doen en nog meer te bereiken,” aldus Gasly.

“AlphaTauri heeft geweldige ambities en ik kijk er naar uit om binnen het team nog meer verantwoordelijkheden op mij te nemen en het team nog meer successen te brengen die ze verdienen.”

“Het gaat de eerste keer in mijn F1-carrière zijn dat ik twee seizoenen na elkaar voor hetzelfde team zal rijden. We hebben een erg goede verstandhouding, iets dat noodzakelijk is om competitief te zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België