Pierre Gasly: “Ik verdiende een herkansing bij Toro Rosso”

22 december 2019 — Na zijn 'degradatie' van Red Bull Racing naar Toro Rosso verdiende Pierre Gasly naar eigen zeggen een 'tweede kans' bij Toro Rosso.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Toro Rosso (@tororosso) op

Gasly werd gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull maar tijdens de eerste seizoenshelft van 2019 slaagde Gasly er niet in om als teamgenoot van Max Verstappen een vuist te maken en goede resultaten neer te zetten.

De druk op Gasly en zijn prestaties nam toe en tijdens de zomerpauze werd beslist om Gasly bij Toro Rosso te vervangen door Toro Rosso-rijder Alex Albon. De rookie werd dus gepromoveerd terwijl Gasly teruggestuurd werd naar Toro Rosso.

Bij Toro Rosso presteerde Gasly opnieuw een stuk beter en slaagde hij er tijdens de spektakelrace in Brazilië zelfs in om als tweede op het podium te finishen. Gasly is dan ook blij dat hij bij Toro Rosso een tweede kans kreeg en hij heeft die naar eigen zeggen met twee handen gegrepen.

“Gebaseerd op de resultaten die ik sinds Spa met Toro Rosso heb behaald, is die herkansing denk ik volledig verdiend,” aldus Gasly tegenover het Nederlandse magazine ‘Formule 1’.

Gasly vond het vooral zelf frustrerend dat hij het bij Red Bull niet heeft kunnen waarmaken.

“Ik ben de afgelopen zeven jaar altijd supercompetitief geweest, behalve die zes maanden met Red Bull. Daarom is het een beetje frustrerend dat we de veranderingen die nodig waren niet hebben kunnen maken,” aldus de Fransman tijdens het interview.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België