Pierre Gasly: “Mijn rijstijl is te agressief voor de RB15”

16 mei 2019 — Volgens Pierre Gasly moet hij zijn rijstijl aanpassen zodat deze beter bij de F1-bolide van Red Bull en de banden van Pirelli past.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door PIERRE GASLY ߇˰߇· (@pierregasly) op

Na zijn overstap van Toro Rosso naar Red Bull kende Pierre Gasly de nodige moeilijkheden om zich aan te passen. Na enkele races verbeterden de prestaties van Gasly en dat komt volgens de Fransman doordat hij zijn agressieve rijstijl ondertussen gedeeltelijk heeft aangepast.

“Ik ben niet zo ver verwijderd van een goed gevoel in de wagen,” aldus Gasly volgens ‘Motorsport.com’. “Ik denk dat we iets gevonden hebben waarmee ik redelijk tevreden ben, maar er zijn nog steeds enkele dingen die ik graag zou wijzigen.”

Nadat Gasly zijn rijstijl aanpaste kreeg Gasly een veel beter gevoel in de wagen en lijken de prestaties van Gasly ook een stuk te verbeteren.

“Ik heb het gevoel dat er meer op komst is. Met wat we gevonden hebben is de consistentie beter, de voorspelbaarheid is beter en de basis voor ieder raceweekend is daarmee verbeterd.”

“We zijn tevreden met de basis die we nu hebben maar ik denk dat het nu nog een kwestie van de laatste tienden vinden is. Er zijn enkele dingen die we moeten wijzigen, ook wat mezelf betreft zodat ik beter bij de wagen pas.”

“Gezien het feit dat ik nieuw bij het team was, en met het pakket waarover we aan het begin beschikten, was de performance op sommige circuits goed maar mijn rijstijl was nog steeds te agressief en hij paste niet goed bij de wagen.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België