Pierre Gasly na vroegtijdige exit in Q1: “Mijn batterij was veel te vroeg leeg!”

13 september 2020 — Een week geleden mocht Pierre Gasly tegen alle verwachtingen in nog zegevieren maar amper een dikke week later is het terug de harde normale realiteit voor Gasly. Nog erger zelfs want gisteren volgde een onverwachte exit in Q1 door een leeggelopen batterij.

Gasly was er op basis van de resultaten tijdens de oefensessies van overtuigd dat hij zou kunnen doorstoten naar Q3, een vroegtijdige exit in Q1 kwam dan ook erg hard aan. Gasly was dan ook teleurgesteld.

“Het was frustrerend want alles verliep tot dusver erg goed dit raceweekend,” zei Gasly na afloop.

“De wagen voelde goed tijdens de oefensessies en tijdens de kwalificatie pushten we de motor iets meer. We mistten Q2 met een half tiende terwijl we een tiende verloren doordat we veel te vroeg zonder energie uit de batterij kwamen te zitten.”

Naast het batterijproblemen kunnen ook enkele wijzigingen aan de afstelling van de wagen mee de vroegtijdige exit veroorzaakt hebben.

“We deden na de derde oefensessie ook enkele aanpassingen aan de afstelling, het ging daarmee niet de goede richting uit en we zijn aan het bekijken waarom we tijdens de kwalificatie trager ware dan tijdens de derde oefensessie. Er bevindt zich dan minder brandstof in de wagen dus we moeten grip verloren zijn, dat zien we duidelijk. De rest moeten we nog analyseren.”

De verschillen op het circuit van Mugello waren erg klein en dan kan het kleinste foutje of het kleinste probleem overduidelijk serieuze gevolgen hebben.

“Ik ga niemand met de vinger wijzen. We hebben het gewoonweg als team niet perfect gedaan vandaag. Met marges van amper ene half tiende heb je geen overschot. Enkele kleine fouten hebben ons veel gekost vandaag.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België