“Pierre Gasly opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen? Wat zou het verschil zijn?”

27 oktober 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner is er van overtuigd dat een terugkeer van Gasly naar Red Bull hetzelfde resultaat zou geven als wat zich vorig jaar heeft afgespeeld.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Ondanks het feit dat Pierre Gasly bij het B-team van Red Bull aan de slag is telt hij maar een punt minder dan Alex Albon, die zijn zitje bij de hoofdmacht van Red Bull overnam vorig jaar.

De Fransman scoorde tijdens de GP van Italië ook zijn eerste overwinning in de Formule 1 bij AlphaTauri maar van een terugkeer naar Red Bull is geen sprake, aldus teambaas Christian Horner.

“Onze eerste en belangrijkste prioriteit is om Alex de kans te geven om aanspraak te maken op dat zitje,” zei Horner. “Laten we niet vergeten dat hij vorig jaar in die auto sprong en Pierre in de balans van 2019 aanzienlijk overtrof. Als we ze terug zouden ruilen, waarom zou het dan anders zijn?”

Horner denkt dat Gasly zich waarschijnlijk beter voelt bij AlphaTauri omdat de druk van een topteam er niet is.

“Hij rijdt heel goed in die omgeving van AlphaTauri, hij is op zijn gemak in die auto,” voegde Horner eraan toe. “Dat is door de mindere druk die met die omgeving gepaard gaat en een lager verwachtingspatroon.”

“Ik denk dat hun ambities als team anders zijn dan toen AlphaTauri nog Toro Rosso was. Het is logisch dat het goed werkt in beide richtingen met Pierre en het AlphaTauri team.”

Pierre Gasly mag dus duidelijk de hoop opbergen om opnieuw de teamgenoot van Max Verstappen te worden.

Geschreven door Tom Schots

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België