Pierre Gasly vecht na moeilijke periode terug: “Mijn beste weekend van het jaar”

15 juli 2019 — Red Bull-rijder Pierre Gasly stond de voorbije weken serieus onder druk. De Fransman antwoordde gevat door in Silverstone een erg sterke prestatie neer te zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Na een sterke race eindigde Pierre Gasly de GP van Groot-Brittannië als vierde. Gasly haalt zo wat druk van de ketel, er gingen echter steeds meer stemmen op dat Red Bull van plan was om Gasly aan de kant te zetten.

“Dit was met voorsprong mijn beste weekend van het jaar dus ik ben zeer blij,” zei Gasly.

Na de erg teleurstellende race in Oostenrijk ging Gasly samen met het team rond de tafel zitten om enkele dingen te analyseren in de hoop zijn prestatieniveau omhoog te krikken.

“Er zijn heel wat dingen gebeurd sinds Oostenrijk, heel wat meetings binnen het team waarbij we het volledige weekend geanalyseerd hebben en hoe we de dingen konden verbeteren.”

“Er waren verschillende dingen die dit mogelijk gemaakt hebben, het was niet juist één ding dat aangepast werd, er waren verschillende dingen die we opgelost hebben en die we probeerden te maximaliseren.”

Gasly wil nu nog wat bijkomende vooruitgang boeken zodat hij kan beginnen strijden om het podium.

“Het is nog niet perfect maar ik denk dat we een enorme stap vooruit gezet hebben en dat op alle vlakken. We moeten nog dat beetje extra weten te vinden, die laatste stap richting het podium. Maar het ganse weekend was sterk,” besloot Gasly.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België