Pijnlijke terugkeer voor F1-piloten naar Spa-Francorchamps: “Hier stierf onze goede vriend”

26 augustus 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc zegt dat de terugkeer naar Spa-Francorchamps een moeilijk moment voor hem zal zijn. Ook collega Pierre Gasly zal naar eigen zeggen een moeilijk raceweekend beleven, een jaar geleden stierf immers een goede vriend.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op

Vorig jaar verongelukte de tweeëntwintigjarige Anthoine Hubert tijdens een F2-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Hubert was een generatiegenoot van Charles Leclerc en de Ferrari-rijder laat weten dat terugkeren naar de plaats des onheil gemengde gevoelens bij hem naar boven brengt. Tijdens hetzelfde weekend won Leclerc immers ook zijn eerste race in de F1.

“Spa-Francorchamps zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben,” aldus Leclerc. “Terwijl ik hier mijn eerste overwinning mocht vieren verloren we hier daags voordien ook onze vriend Anthoine. Hij zal in onze gedachten zijn.”

Het ongeval confronteerde iedereen, zowel fans als rijders, nogmaals met hoeveel risico er verbonden is aan de autosport, dit ondanks alle strenge veiligheidsvoorschriften.

Ook AlphaTauri F1-piloot Pierre Gasly was jarenlang vriend van Hubert.

“Spa is mijn favoriete circuit en het geeft een kick als je racet door al die hogesnelheidsbochten. Ik hou er echt van om er te racen en ik heb er ook geweldige races afgewerkt.”

“Dit jaar zal de terugkeer naar België echter ook een triest moment zijn, want het is nog maar een jaar geleden dat Anthoine het leven liet na dat vreselijke ongeluk in de F2-race op Spa.”

“Ik kende hem al sinds ik zeven jaar oud was in het karten. We zaten samen in dezelfde school, georganiseerd door de Franse autosportfederatie. Van toen ik dertien tot negentien jaar oud was deelden we zes jaar lang een appartement.”

“Ik denk dat iedereen in de paddock de tijd zal nemen om aan hem te denken.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Beauty And Passion Of F1 (@gpinstapage) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België