logo
 

Piloten zien voorstel voor aangepaste kwalificatie niet zitten

06 april 2016 — Tijdens een vergadering van de FIA, de teams en Pirelli had de FIA een voorstel voor een aangepaste kwalificatie. Het idee was om de nieuwe kwalificatie te baseren op een gemiddelde van twee beste rondetijden. De rijders zien dit echter niet zitten.


Donderdag wordt een stemming gehouden om een aangepaste kwalificatie al dan niet goed te keuren. De piloten lieten al duidelijk merken dat ze het geen goed idee vinden. Zij denken dat het voor de fans zo nog moeilijker wordt om alles te volgen.

Sebastian Vettel zei alvast zijn mening: “Het is tijd om naar het circus te gaan, denk ik. Het moet allemaal om racen draaien, niet alleen om willekeurige dingen.”

Ricciardo vulde aan: “Ook ik zou er niet blij mee zijn. Kwalificatie draait om dat ene perfecte rondje. Dit lijkt meer op langeafstandsracen.”

Jenson Button zei: “Wat ze ook doen, alles is beter dan het huidige systeem. Ik ben alvast benieuwd naar de verandering.”

Ook Nico Rosberg twijfelt: “We moeten nu zeer goed nadenken, we kunnen het niet maken om het weer te veranderen. Het systeem van 2015 is nog steeds het beste voor mij. Dat leverde soms ook spanning op.”

Als donderdag geen akkoord wordt bereikt, zal het huidige systeem voortgezet worden. Een aanpassing die dan wel mogelijk is, is dat Pirelli dan meer setjes banden ter beschikking kan stellen.

Geschreven door Anouck Jaspers

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België