Piquet: “Flavio bracht me aan de grond”

Nelson Piquet Jr. hoopt dat de supporters hem het zondigen in de Grote Prijs van Singapore 2008 kunnen vergeven. Niet enkel de droom van Briatore is over ten gevolge van het onderzoek van de FIA maar dat is ook voor Piquet immers het geval.

Flavio Briatore diende in 2008 voor alle duidelijkheid niet enkel als de teambaas van Renault want de Italiaanse zakenman was verder ook nog de persoonlijk manager van Piquet. Volgens Piquet zou Briatore simpelweg niets in in het voordeel van de Braziliaanse rijder hebben gedaan. In de toekomst zal Briatore alvast geen rijders meer mogen begeleiden maar daar heeft Piquet nu nog weinig aan. Welk team zou nu nog een rijder in dienst nemen die zijn wagen opzettelijk laat crashen?

“Ik ben van mening dat de waarheid maar beter helemaal aan het licht moet komen en dat de schuldigen de straf gewoon moeten aanvaarden. Zelf heb ik redelijk spijt van de keuze die ik maakte in 2008 en ik hoop dat de mensen me op bepaalde manier kunnen begrijpen. Briatore was mijn manager en teambaas, hij had mijn toekomst in zijn handen, dacht totaal niet aan me en bracht dus een einde aan mijn droom. Tijdens de GP van Singapore in 2008 zat ik helemaal aan mijn dieptepunt”.

“Momenteel sta ik buiten het hele gebeuren en kan ik mezelf moeilijk vergeven wat ik tijdens die bewuste race gedaan heb. Ik heb voldoende kunnen leren aan de sport om nu te kiezen voor wat me meer waard is dan racen. Ik droomde van de F1 en net toen ik er begon te rijden heeft Briatore er sterk voor kunnen zorgen dat al mijn werk en inzet voor niets geweest is. Briatore zal vast meerdere rijders op deze manier liggen hebben gehad maar nu weet ik ten minste dat ik de laatste ben geweest die hij onder zich wist te houden”, aldus Nelson Piquet Jr.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België