“Piquet zal nergens nog een racezitje vinden”

13 september 2009 — Voormalig F1-rijder Martin Brundle verklaarde tijdens een interview dat hij van mening is dat Nelson Piquet zeker en vast ook een straf zou moeten krijgen inzake het schandaal ten huize Renault. Niki Lauda volgt de mening van Brundle.

Martin Brundle zelf spreekt uit ervaring want gedurende vele seizoenen was hij het idool van de Britse supporters.

Wat Brundle betreft is de F1 dus enkel nog geschiedenis voor Nelsinho Piquet en dat alleen al omwille van het feit dat Piquet zijn eigen naam schade heeft aangedaan binnen de sport. Brundle verklaarde meteen ook dat voormalig F1-rijder Niki Lauda hem helemaal gelijk gaf in zijn mening, het ziet er dus niet goed uit voor de Braziliaanse rijder.

“Piquet zal door niemand nog in dienst worden genomen als rijder. Welke rijder zou nu opzettelijk zijn wagen crashen? Het zou kunnen dat hij stress had in die periode en dat hij zijn zitje kon verliezen maar dan nog crash je je eigen wagen niet. Ik heb er met ondermeer Niki Lauda over gesproken en hij is, net als ik, van mening dat Piquet daadwerkelijk in staat was om opzettelijk te crashen”, aldus Brundle.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België