Pirelli: “18-inch banden kunnen vanaf 2016 in de F1 gebruikt worden”

10 juli 2014 — Gisteren was een belangrijke dag voor Pirelli want de Italiaanse bandenfabrikant testte samen met Lotus haar 18-inch banden. De Italiaanse bandenleverancier hoopt dat de banden binnenkort ook daadwerkelijk in de Formule 1 gebruikt zullen worden.


Heel wat fans en teams reageerden positief toen ze de 18-inch banden gisteren ook daadwerkelijk tijdens een F1-test voor het eerst zagen. Het Lotus F1 team legde met Charles Pic aan het stuur 14 ronden af op de 18-inch banden. Daarbij werden vier van de vijf setjes beschikbare banden gebruikt.

Pirelli kan nu de verzamelde data gaan analyseren maar het is nu vooral afwachten of Pirelli ook daadwerkelijk binnenkort 18-inch banden mag gaan leveren aan de Formule 1. Volgens Pirelli is er in de regels voorzien dat het eventueel vanaf 2017 mogelijk is. Bij Pirelli zijn ze er echter van overtuigd dat ze vanaf 2016 reeds 18-inch banden kunnen voorzien, al moet de Formule 1 dan zelf wel de knoop tegen uiterlijk eind dit jaar doorhakken.

“In de regelgeving is er sprak om vanaf 2017 een eventuele overstap te maken, maar wij voelen ons klaar om vanaf 2016 andere banden te voorzien, indien men het uiteraard wil,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “Het was vandaag (gisteren nvdr.) de bedoeling om vooral te tonen hoe een F1-bolide er zou uitzien met een ander formaat van banden.”

“We beschikken nu over het nodige beeldmateriaal en we zullen de foto’s aan de mensen uit de Strategy Group en de F1-commissie bezorgen. Zij kunnen dan vervolgens een beslissing nemen op basis van echt beeldmateriaal in plaats van door een computer gegenereerde beelden.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België