logo
 

Pirelli: “2020-banden kunnen dit jaar al gebruikt worden”

07 juli 2019 — Volgens Pirelli-motorsportbaas Mario Isola kunnen de banden die voor 2020 ontwikkeld worden eventueel al dit jaar tijdens de raceweekends ingezet worden. Pirelli probeert daarmee deels een antwoord te geven op de kritiek die het de voorbije weken kreeg.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Nadat het voorstel van verschillende teams om de 2018-banden dit seizoen opnieuw te gebruiken werd weggestemd wil Mario Isola niet meer achteruit kijken maar vooruit.

Volgens Isola zou het eventueel een goede zaak zijn om de 2020-banden al tijdens dit seizoen tijdens raceweekends hun debuut te laten maken. Op die manier kunnen de teams extra data verzamelen met het oog op de ontwikkeling van de wagens voor volgend jaar.

Dit seizoen lijkt vooral Mercedes een groot voordeel te hebben gehaald uit de 2019-banden. Verschillende teams uitten dan ook kritiek dat Pirelli de banden meer op maat van Mercedes te hebben gemaakt. Het vroegtijdig introduceren van de 2020-banden kan dergelijke insinuaties en problemen mogelijk verhelpen.

“Het is mogelijk omdat de huidige regelgeving zoiets toelaat,” aldus Mario Isola over het eventueel vroeger introduceren van de nieuwe bandenspecificatie.

Door extra setjes van de 2020-banden te voorzien kunnen de teams al heel wat info verzamelen voor het volgende F1-seizoen.

“We kunnen twee extra bandensets van de prototypebanden ter evaluatie voorzien op vrijdag,” zei Isola tegenover ‘Motorsport Week’.

“Er werd ook gediscussieerd over het lichtjes aanpassen van de regels om er voor te zorgen dat er verschillende banden kunnen gebruikt worden tijdens een raceweekend, niet alleen tijdens de oefensessies.”

“Het is een volledig nieuw idee dat geëvalueerd wordt en waarover gediscussieerd wordt,” zei Isola over het idee dat is ontstaan. “De FIA zou met het voorstel moeten komen maar wij staan open om het te evalueren en zullen onze tests ter ontwikkeling van de banden voor 2020 verder zetten.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België