Pirelli-banden zien af in de hitte van Sepang: “Drie pitstops waarschijnlijk”

28 maart 2015 — Pirelli heeft laten weten dat de omstandigheden in Sepang een enorm uitdaging vormen voor de banden.


De Italiaanse bandenleverancier van de Formule 1 voorziet voor de GP van Maleisië, die steeds onder erg uitdagende omstandigheden wordt verreden, de twee meest harde bandencompound die er zijn: de medium(wit)  en harde bandencompound (oranje). Desondanks blijft het voor de banden een serieuze uitdaging en zien de banden erg hard af in de hitte van Sepang.

Pirelli liet weten dat er gisteren tijdens de tweede oefensessie voor het circuit een maximumtemperatuur van maar liefst 56 graden werd gemeten! Vorig seizoen was het record 57 graden tijdens het raceweekend in Brazilië.

Door die extreme hitte zien de banden enorm hard af en is de bandendegradatie ook hoog. Volgens Pirelli zullen er morgen tijdens de race waarschijnlijk drie pitstops noodzakelijk zijn, een groot verschil met Australië, waar slechts één pitstop de vuistregel was.

“Indien deze omstandigheden aanhouden op zondag dan zullen we bijna zeker een race kennen onder de warmste omstandigheden van gans het jaar, wat duidelijk een serieuze uitdaging voor de banden is. De medium bandencompound ziet duidelijk iets meer af dan de harde band, wat we ook verwacht hadden. Vooral de band links vooraan zullen de rijders in de gaten moeten houden. Ondanks alles worden we niet geconfronteerd met blistering. Het verschil tussen de medium en harde bandencompound bedraagt zo’n 0,9 tot 1 seconde, wat strategische mogelijkheden moet bieden. De unieke weersomstandigheden hier in Maleisië zorgen er echter voor dat het één van de moeilijkste races is om te voorspellen. We verwachten dan ook de nodige actie,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België