Pirelli bepaalt bandencompounds voor de komende races

17 september 2013 — Komend weekend staat de GP van Singapore op het programma maar Pirelli maakt steeds enkele weken op voorhand de bandencompounds voor de komende races bekend.

image
Voor de race in Singapore voorziet Pirelli de superzachte (rood) en medium (wit) bandencompound, dat was reeds langer bekend, maar Pirelli heeft nu dus ook de bandencompounds bekendgemaakt voor de drie races die na de GP van Singapore worden verreden.

In Zuid-Korea zullen de rijders en teams kunnen beschikken over de superzachte en medium bandencompound, dezelfde bandencompounds dus als in Singapore. Dat is wel een wijziging tegenover vorig jaar. Toen werden immers de superzachte en zachte bandencompound ter beschikking gesteld.

Tijdens het raceweekend in Japan zullen de rijders dan weer de medium en harde bandencompound voorgeschoteld krijgen. Opnieuw een wijziging tegenover vorig jaar. In 2012 werd er immers met de zachte en harde bandencompound gereden.

Tot slot worden de zachte en medium bandencompound voorzien voor de GP van India nabij New Delhi. Ook dat is een wijziging tegenover vorig seizoen, toen er met de zachte en harde bandencompound werd gereden.

Op het eerste zicht lijkt het alsof Pirelli dus telkens voor één van de beide bandencompounds voor een harde bandencompound heeft gekozen. Er is echter wel één belangrijk element dat in het achterhoofd moet gehouden worden. De bandencompounds van 2013 zijn sowieso zachter dan die van 2012. Een harde bandencompound van 2013 is dus niet hetzelfde als een harde bandencompound van 2012 maar zal dus eerder in de buurt komen van de medium bandencompound uit 2012.

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België