Pirelli bevestigt bandentest in Abu Dhabi

06 november 2015 — Pirelli, de bandenleverancier van de Formule 1, bevestigt dat er na de GP van Abu Dhabi een bandentest volgt. De nieuwe "ultra soft" banden zullen dan getest worden.

image
Pirelli drong al enkele weken aan om een bandentest te houden na de GP van Abu Dhabi, maar de teams stonden niet te springen om nog in actie te komen na de laatste race van het seizoen. De FIA heeft uiteindelijk Pirelli tevreden gesteld, waardoor op de dinsdag na de race in Abu Dhabi een testdag van twaalf uur volgt.

Op dinsdag 1 december zal dus op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi de gloednieuwe paarse “ultra soft” band van Pirelli zijn baandebuut maken. Pirelli reageert dan ook tevreden.

“Er werd aan de teams gevraagd om bij voorkeur vaste rijders of reserverijder in actie te laten komen tijdens de test. Daarnaast is het niet toegestaan om nieuwe onderdelen te testen op de wagen of aanpassingen te doen tijdens de testdag.” De test is volledig toegewijd aan de banden van Pirelli.

“Elk team zal de test aanvatten met slechts één wagen”, zegt Pirelli. Ze voegen er nog aan toe dat deelname niet verplicht is. De teams zullen ook de orders van Pirelli moeten volgen. De bandenleverancier zal immers het programma van elke wagen bepalen.

Naast de reeds bestaande Super Soft, Soft, Medium en Hard band, komt Pirelli met de Ultra Soft band. Via een online stemming kreeg de UItra Soft band de kleur paars toegekend. Maar liefst 85 procent van de stemmers verkoos paars boven zilver.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België