Pirelli: “Dit is anders”

23 augustus 2013 — De lekke banden waarmee Sebastian Vettel en Fernando Alonso te maken kregen deze namiddag hebben volgens Pirelli niets te maken met het fiasco van Silverstone. image

Paul Hembery is ervan overtuigd dat vuiligheid van op het circuit de veroorzaker moet zijn van de lekke banden die zich tijdens de tweede vrije training voordeden. Bij Vettel moet volgens de Brit iets klem zijn geraakt tussen het wiel en de vloer van de wagen, waardoor het tegen de band schraapte, waardoor het loopvlak scheurde. Bij Alonso werden twee kleine gaatjes in het loopvlak ontdekt.

Uiteraard zal Pirelli alles in het werk stellen om te onderzoeken waar het probleem vandaan komt. “Dit is niet goed voor de sport, we moeten immers uitzoeken wat er mis was. Er is niet veel wat we kunnen doen, maar we doen ons uiterste best om de oorzaak te vinden.” verklaarde Hembery aan het eind van de dag.

De Pirelli Motorsportdirecteur denkt echter niet dat dit hetzelfde probleem is dat zich voordeed tijdens de Britse GP op het circuit van Silverstone. “Bij de Red Bull lijkt het erop alsof iets over het oppervlak van de band schuurde, waardoor het rubber uiteindelijk scheurde. Iets raakte hoogstwaarschijnlijk klem tussen de vloer van de wagen en het wiel. Bij de Ferrari zagen we twee overduidelijke gaten in de toplaag van de band. We moeten dus eens op het circuit gaan kijken wat er zich tussen bocht 13 en 15 bevindt.”

Red Bull en Ferrari waren echter niet de enige teams waar het rubber beschadigd raakte. Verschillende wagens kwamen binnen met banden waarbij sneden gevonden werden. Hembery denkt echter dat dit bij de problemen hoort die zich tijdens een GP-weekend voordoen, hoewel Pirelli dit probleem nog nooit eerder voorhad op Spa-Francorchamps.

“Dit zijn nu eenmaal zaken die gebeuren tijdens zo’n weekend. We vonden ook wat sneden bij de banden van de andere wagens, dus er moet wel degelijk iets mis zijn. Ik kan nog niet precies verklaren wat het is, behalve dat het van buitenaf komt.” aldus Hembery.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België