Pirelli drie jaar langer officieel bandenleverancier van de Formule 1

16 januari 2014 — Eindelijk is het zover, Pirelli is officieel benoemd tot bandenleverancier van de Formule 1 en dit voor de komende drie F1-seizoenen.

image
De positie van Pirelli als bandenleverancier voor het seizoen 2014 en daarna stond niet meteen ter discussie maar toch was het tot nu wachten op een officiële benoeming van Pirelli als bandenleverancier van de Formule 1. Die officiële overeenkomst met de FIA is er nu dus eindelijk. Pirelli is dan ook officieel de bandenleverancier van de Formule 1 tot en met 2016.

Pirelli liet in een mededeling ook weten dat het samen met de FIA en de teams intensief gewerkt heeft aan het verbeteren van de veiligheid en prestaties in de Formule 1.

“Het heeft ertoe geleid dat er belangrijke wijzigingen in de reglementeringen zijn gekomen en ze hebben ervoor gezorgd dat we op een kwalitatieve manier verder kunnen werken als de enige bandenleverancier in de Formule 1,” luidde het in een mededeling.

“Tijdens één van de twaalf testdagen zullen de teams enkel en alleen met de regenbanden mogen testen. Ook zal elk team één van haar acht testdagen gedurende het F1-seizoen volledig toewijden aan het testen van de banden. Het betekent dat er minstens één en maximaal twee teams tijdens één van de acht testdagen gedurende het seizoen zal bezig zijn met het testen van de banden en dat in samenwerking met de ingenieurs van Pirelli,” tracht Pirelli het aangepast reglement te verduidelijken.

Pirelli deelde ook nog mee dat het bij de verdere ontwikkeling van de bandencompounds op een intensieve manier zal blijven samenwerken met de FIA en de teams.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image