logo
 

Pirelli: “F1-bolides in 2017 zo’n vier tot vijf seconden sneller”

15 januari 2016 — Volgens Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, zullen de F1-bolides tegen 2017 zo'n vier to vijf seconden per ronde sneller zijn.


Die snelheidswinst wordt volgens Paul Hembery verwezenlijkt door enerzijds het nieuwe reglement alsook de nieuwe bredere banden die Pirelli in 2017 introduceert. Die bredere banden zijn volgent Hembery absoluut noodzakelijk.

“We hebben gezegd: ‘kijk, als jullie nu zestig procent aerodynamische winst willen boeken, kunnen we daarvoor zorgen. Maar daarvoor moeten we onze banden op rigoureuze wijze veranderen’. Dat was niet gewenst en dus is gekozen voor een bredere band. Dit levert anderhalf tot twee seconden winst per rondje op. Opgeteld met de nieuwe reglementen, die de auto’s tot drie seconden sneller kunnen maken, krijg je dan een winst van vier tot vijf seconden per ronde”, zei Hembery tijdens een interview met GPUpdate.

Volgens Hembery moet de Formule 1 zich echter afvragen of dit de juiste richting is die de sport uitgaat. De voorbije jaren werd de snelheid in de bochten net omlaag gehaald om de veiligheid te verhogen. Nu gaat die snelheid plots terug serieus omhoog.

“Ik denk dat we ons moeten afvragen of dit is wat de sport nodig heeft,” aldus Hembery, die verwijst naar het feit dat Pirelli aanvankelijk deel uitmaakte van een werkgroep waarbij de snelheid van de F1-bolides in de bochten in vraag werd gesteld. “Nu hebben we het ineens over vijf seconden tijdwinst, die vrijwel volledig in de bochten geboekt zal worden. Dat is een dramatisch verschil. Er moet goed worden nagedacht of de sport op die manier de juiste kant opgaat.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België