Pirelli: “Feedback racepiloten is cruciaal voor ontwikkeling van de banden voor 2017”

18 juli 2016 — In augustus begint het testprogramma van Pirelli voor het ontwikkelen van de banden voor 2017. Ze kijken alvast uit naar de feedback van de F1-piloten.


Na de GP van Duitsland zal het testprogramma van Pirelli op gang komen. De twee dagen na de race worden er door Ferrari regenbanden getest op het circuit van Fiorano. Daarna zullen twee dagen lang de slicks getest worden door Red Bull in Mugello. In september zijn de laatste tests op het circuit van Paul Ricard. Daar zal Mercedes opnieuw droogweerbanden testen.

In 2017 zal er nog meer downforce zijn op de bolides, daarom heeft Pirelli een aangepaste bolide om de banden voor 2017 te testen. Mario Isola, de racemanager van Pirelli, liet weten aan ‘f1.com’ dat ze bij Pirelli graag hebben dat de piloten zelf de banden testen. De rijders hebben dan ook veel inspraak bij de ontwikkeling ervan.

“We hopen dat de racepiloten tijdens de tests in de aangepaste bolides zullen rijden. Wie er aan het stuur zal zitten is nog niet bekend, maar we zullen het weldra doorkrijgen van de teams,” liet Isola weten.

“De FIA heeft ons erg geholpen met hulpmiddelen te voorzien voor het testen. Er is een bepaald aantal data dat we moeten hebben na de tests voor de verdere ontwikkeling,” zei de Italiaan. “Die informatie zullen we grotendeels van de piloten zelf krijgen. De feedback van hen zal soms immers nuttiger zijn dan de pure cijfers.”

Geschreven door Anouck Jaspers


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België