logo
 

Pirelli: “Geen bandentests meer tijdens raceweekends”

28 januari 2020 — Pirelli heeft te kennen gegeven dat het in de toekomst tijdens raceweekends geen prototypebanden meer zal laten testen door de teams.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Pirelli liet vorig jaar tijdens het raceweekend in Austin de teams kennismaken met de prototypebanden voor het F1-seizoen 2020. Het kreeg vervolgens veel kritiek op haar nieuwe banden en bij Pirelli beseffen ze nu ook dat het niet ideaal is om de teams tijdens een raceweekend prototypebanden te laten uittesten.

“Het is geen goed plan om bandentests tijdens een raceweekend te doen,” aldus Pirelli-motorsportbaas Mario Isola tegenover ‘Autosport Magazine’. “Wanneer we een compleet nieuwe band moeten testen is dat niet ideaal.”

Volgens Isola hebben de F1-teams tijdens een raceweekend andere dingen aan hun hoofd.

“Wanneer het een raceweekend is moeten ze zich focussen op het afstellen van hun wagens. Soms moeten ze ook nieuwe onderdelen testen.”

De teams kregen tijdens het raceweekend in Austin een negatief beeld over de nieuwe banden die ze aan het uittesten waren. Het was een beeld dat uiteindelijk ook na de officiële bandentest na afloop van het seizoen niet meer verdween. Er werd vervolgens door de teams beslist om ook dit jaar met de 2019-banden te rijden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België