Pirelli: “GP van Canada bepaalt de toekomst van de hyperzachte banden”

06 juni 2018 — Pirelli zegt dat de GP van Canada een belangrijke test zal worden voor de hyperzachte banden dat zal bepalen waar de zachtste banden dit seizoen nog zullen gebruikt worden.

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Tijdens de GP van Monaco werden de hyperzachte banden geïntroduceerd, maar de unieke lay-out van het stratencircuit in Monaco betekent dat het stratencircuit in Montreal een betere test wordt voor de roze banden van Pirelli.

“Het is belangrijk voor ons om het gedrag van de hyperzachte banden in Canada te begrijpen”, zei Mario Isola, baas van de F1-afdeling van Pirelli, tegenover Motorsport.

“Deze race zal bepalen wanneer de hyperzachte banden nog eens zullen gebruikt worden tijdens dit seizoen.”

“Elke keer je met een band rijdt, leer je iets. We hadden al kennis opgedaan over de hyperzachte banden in Abu Dhabi en Barcelona, maar Monaco is een ander circuit. We moeten dan ook meer informatie verzamelen.”

“Het circuit van Canada is anders dan Monaco. In Montreal is de tractie immers erg belangrijk, waardoor we vooral gaan onderzoeken hoe de degradatie is van de achterste banden.”

Verder zegt Isola dat er geen verrassingen waren over de prestaties van de hyperzachte banden in Monaco.

“Door de koelere temperaturen was de degradatie niet onverwacht. Ook de zwaardere auto’s aan de start van de race resulteerden in een snellere degradatie van de banden. Het was dan ook in lijn met onze verwachtingen.”

“In Montreal zullen we meer data kunnen verzamelen, zodat we kunnen begrijpen waar we de hyperzachte banden later in het seizoen nog kunnen gebruiken.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België