Pirelli heeft haar onderzoek naar klapband Sebastian Vettel afgerond

31 augustus 2015 — De Italiaanse bandenleverancier Pirelli startte een onderzoek naar de oorzaak van de klapband van Sebastian Vettel tijdens de GP van België. Dat onderzoek is nu afgerond, zo laat Pirelli weten.


Vettel kreeg anderhalve ronde voor het einde van de GP van België een klapband. Er ontstond heel wat commotie over de klapband want Vettel was nog maar bezig aan zijn achtentwintigste ronde op het setje banden, terwijl Pirelli had voorspeld dat er veertig ronden met een setje banden konden afgewerkt worden.

Daarnaast had ook Nico Rosberg tijdens de tweede oefensessie op vrijdag een klapband gekregen, al was dat volgens Pirelli toe te schrijven aan een externe factor. De klapband van Vettel was volgens Pirelli toe te schrijven aan slijtage, al startte Pirelli toch een grondig onderzoek naar de oorzaak van de klapband. Er heerste meteen na afloop van de race immers heel wat onrust in de F1-paddock.

Pirelli heeft haar onderzoek nu afgerond en zal de resultaten van haar onderzoek in Monza meedelen.

“We hebben ons onderzoek naar de oorzaak van de klapband van Sebastian Vettel in Spa afgerond,” aldus Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli. “De gedetailleerde bevindingen van de technische analyse zullen in Monza toegelicht worden.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België