Pirelli heeft plan B voor 2017: “Reservebanden”

23 december 2016 — Pirelli liet gisteren weten met welke banden er tijdens de eerste twee races van het seizoen kan gereden worden. Het deelde echter ook mee dat het zogenaamde 'reservebanden' voorziet.


Vanaf komend seizoen wordt er met nieuwe bredere banden gereden. Pirelli testte de nieuwe bandencompounds al uitvoerig met aangepaste F1-bolides maar het blijft voorlopig afwachten hoe veeleisend de nieuwe F1-bolides voor de banden zullen zijn.

“Na een zeer positief testprogramma met de nieuwe banden heeft Pirelli besloten om extra banden te homologeren als reserve-bandencompound en dit voor de vijf verschillende nieuwe bandencompounds,” luidt het in een persmededeling van Pirelli. “Die extra compounds zijn eerder traditioneel samengesteld, in tegenstelling tot de nieuwe bandencompounds.”

Pirelli laat gezien de ingrijpende regelementswijzigingen dan ook niets aan het toeval over.

“Voor de eerste races van het kampioenschap zijn alleen bandencompounds met de nieuwe samenstelling geselecteerd. Onze backup-compounds kunnen later tijdens het seizoen eventueel gebruikt worden om een antwoord te bieden op specifieke noden, zeker wanneer de echte prestatieniveaus van de 2017-wagens bekend zijn.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België