Pirelli hoopt op terugkeer van bredere banden in de Formule 1

18 januari 2015 — De Italiaanse bandenleverancier Pirelli heeft te kennen gegeven dat het graag opnieuw bredere banden in de Formule 1 zou zien.


Pirelli, dat sinds enkele jaren de officiële bandenleverancier van de Formule 1 is, wil blijven innoveren en een positieve bijdrage leveren aan de sport.

Zo werd er vorig jaar reeds getest met het concept van 18-inch banden voor de F1-bolides (Lees: Pirelli: “18-inch banden kunnen vanaf 2016 in de F1 gebruikt worden”, klik hier voor foto’s van de F1-test met 18-inch banden). Maar nu heeft Pirelli dus ook laten verstaan dat het graag de bredere banden uit de jaren zeventig zou zien terugkeren.

De Formule 1 is al enige tijd bezig om de wagens er opnieuw aantrekkelijker te laten uitzien en volgens Paul Hembery zou dat een mogelijkheid kunnen zijn.

“We hebben met Charlie Whiting over een groter bandenformaat gesproken. We hebben altijd al laten verstaan dat we steeds open staan voor wat de sport nodig heeft,” aldus Hembery tegenover Autosport. “Bredere banden? Dat spreekt echt aan. Als je kijkt naar foto’s uit de jaren zeventig dan denk je: ‘wow, moet je dat zien’. Momenteel zijn de banden redelijk smal en dat op veel vlakken. We staan er voor open, al moeten we het wel even op voorhand weten.”

“We willen echter alles in het werk stellen opdat de sport zou zijn zoals ze hoort te zijn,” besluit de motorsportbaas van Pirelli.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België