Pirelli introduceert zesde bandencompound in 2018: fans mogen naam kiezen

13 november 2017 — Pirelli zal vanaf het F1-seizoen 2018 een zesde bandencompound voor droge weersomstandigheden ter beschikking stellen. De Italiaanse bandenleverancier van de Formule 1 doet bovendien beroep op jou om de naam te bepalen van de nieuwe bandencompound.


Momenteel heeft Pirelli vijf soorten bandencompounds voor droge weersomstandigheden: hard, medium, soft, supersoft en ultrasoft. Daarnaast komt er nu een zesde bandencompound die nog zachter is dan de ultrasoft.

De nieuwe bandencompound zal een roze kleur krijgen op de wang van de band. Eerder dit seizoen kreeg de ultrasoft, die normaal paars is, al eens een roze opdruk tijdens het raceweekend in Austin. De actie kwam er toen naar aanleiding van de ‘Breast Cancer Awareness Month’, waarmee ook heel wat andere teams via roze details of kleding de actie steunden.

Het is echter de bedoeling dat de nieuwe ‘roze’ band in 2018 een nog zachtere bandencompound dan de ultrasoft zal worden. De nieuwe bandencompound heeft echter nog geen naam Pirelli doet daarvoor beroep op de fans. Via sociale media kunnen ze hun voorkeur aan Pirelli laten weten. Er zijn drie mogelijkheden om uit te kiezen: megasoft, extremesoft en hypersoft.

Wij zijn alvast benieuwd welke voorkeur Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Max Verstappen voor de naam hebben. Ze doen alvast een oproep om jouw stem te laten gelden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België