Pirelli kent oorzaak van klapband Sebastian Vettel tijdens Britse GP

22 juli 2017 — Na vijf dagen van onderzoek heeft bandenleverancier Pirelli de oorzaak achterhaald van de klapband die Sebastian Vettel had aan het einde van de GP van Groot-Brittannië.


Het venijn zat hem voor Ferrari overduidelijk in de staart van de GP van Groot-Brittannië. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel kregen allebei af te rekenen met een band die stuk ging tijdens de slotronden van de race. Pirelli startte een onderzoek naar de oorzaak en heeft achterhaald waarom Sebastian Vettel met nog anderhalve ronde te gaan plots zijn band stuk zag gaan.

Na aan uitgebreide analyse is gebleken dat Sebastian Vettel een zogenaamde ‘slow puncture’, een langzaam leeglopende band, had. Dat Vettel uiteindelijk een klapband kreeg kwam door het feit dat Vettel met zijn band helemaal naar de pits moest terugrijden, dit terwijl het rubber van de band steeds zachter werd.

Pirelli liet ook weten dat het onderzoek naar de oorzaak van het bandenprobleem bij Kimi Raikkonen nog steeds loopt. De Italiaanse bandenleverancier verwacht over enkele dagen met meer duidelijkheid te kunnen komen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België