Pirelli kiest Alguersuari en Di Grassi als testrijders

30 maart 2012 — Bandenfabricant Pirelli heeft zijn testrijders voor 2012 bekendgemaakt. Jaime Alguersuari en Lucas Di Grassi zullen dit seizoen meewerken aan de ontwikkeling van de banden.

image

Dat Jaime Alguersuari na afloop van vorig seizoen moest vertrekken bij Toro Rosso, kwam zowel voor zijn fans als voor hemzelf als een verrassing. Toch krijgt zijn F1-carrière nu een nieuwe wending, want de Spanjaard mag bij Pirelli aan de slag als testrijder.

“Ik ben erg blij met de kans die Pirelli me geeft”, verklaart Alguersuari. “Toevallig ben ik net 22 jaar geworden en dit is natuurlijk het perfecte verjaardagscadeau. Ik kan niet wachten tot ik opnieuw in een Formule 1-bolide mag kruipen.”

Eerder dit seizoen verklaarde de Spanjaard al dat hij dringend op zoek was naar “een manier om opnieuw plaats te nemen in een F1-wagen” en daarin lijkt hij in extremis nog geslaagd te zijn. Momenteel geeft Alguersuari commentaar voor de BBC, maar racen blijft nog altijd zijn topprioriteit.

Daarnaast mag ook Lucas Di Grassi plaatsnemen in de Renault W30 die door Pirelli werd omgebouwd tot testwagen. Di Grassi was vorig jaar ook betrokken bij de ontwikkeling van de banden en is opgelucht dat de samenwerking wordt verdergezet.

“Vorig jaar hebben we samen al veel bijgeleerd over de Pirelli-banden en ik ben blij dat ik de fabrikant dit jaar opnieuw mag helpen. Deze functie houdt me scherp als rijder en op technisch vlak heb ik al veel bijgeleerd over de Formule 1”, verklaarde de Braziliaan.

Ook Di Grassi kijkt uit naar een terugkeer naar de Formule 1, al beseft de coureur dat het zonder goede sponsors niet eenvoudig zal zijn. Zo liep hij vorig jaar twee aanbiedingen mis door een gebrek aan sponsors, waardoor hij zich nu ook richt op andere raceklasses als DTM en IndyCar. “Zolang ik maar in een positie zit waarin ik kan strijden voor het kampioenschap”, besloot Di Grassi.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België