Pirelli kijkt uit naar impact van updates F1-teams

04 mei 2015 — Nadat er geracet werd in Australië en het Verre Oosten, was er een pauze van drie weken voordat de GP van Spanje op het programma staat. In Spanje start het Europese gedeelte van het seizoen. Pirelli verwacht veel updates bij veel teams. Dat zou wel eens effect kunnen hebben op de banden van Pirelli, zo zegt Paul Hembery.

image
De start van het Europese seizoen gaat zoals gebruikelijk gepaard met veel updates. De teams hebben een week extra gekregen om de wagens te verbeteren. Pirelli is benieuwd naar de impact van die updates. Pirelli zal onderzoeken hoe de updates het gedrag van de banden gaat veranderen.

Er werd dit jaar al twee keer getest op het circuit in Spanje, dus Pirelli beschikt reeds over de nodige informatie. Maar Paul Hembery verwacht nog steeds dat de wagens anders zullen omgaan met de banden. De updates op de wagens kunnen immers een grote invloed hebben op de manier waarop de wagen omgaat met de banden.

“Spanje is zeker een beter bekend circuit voor ons. Doordat er al twee keer getest werd op dit circuit, hebben we al erg veel data verzameld,” zo zegt Paul Hembery. “Wat we nu al kunnen zeggen, is dat het circuit in Barcelona moeilijk zal zijn voor de voorbanden.”

Men zou verwachten dat, door de hogere tractie en koppel, dat de achterbanden het hard te verduren krijgen tijdens de race. Maar Hembery is ervan overtuigd dat het lastiger zal worden voor de voorbanden.

“Vorig jaar was dit circuit onvriendelijk tegenover de achterbanden. Dit door de reglementswijzigingen die vorig jaar gedaan werden. Vorig jaar was de levensduur van de achterband bepalend voor de pitstopstrategie van de teams. Door verbeteringen aan de constructie van de achterband, verwachten we dit jaar dat de voorband het moeilijk zal krijgen.”

Hembery verwacht wel niet dat er meer pitstops zullen zijn dan vorig jaar. “Vorig jaar ging het grootste deel van het veld twee keer de pits in om vers rubber te halen. Dit jaar zal het waarschijnlijk ook zo zijn. Een belangrijke factor is het weer. De laatste jaren hadden we warm weer in Spanje, maar dat is geen garantie.”

“Het zal erg interessant worden voor ons om te zien hoe de banden zullen reageren op de upgrades die de teams zullen meebrengen naar Spanje,” besluit Paul Hembery, motorsport directeur bij Pirelli.


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België