logo
 

Pirelli: “Klapband Vettel veroorzaakt door rommel op de baan”

06 juli 2016 — Pirelli heeft vandaag de bevindingen van haar onderzoek naar de klapband van Sebastian Vettel tijdens de GP van Oostenrijk bekendgemaakt.


Tijdens de GP van Oostenrijk begaf de rechterachterband van Sebastian Vettel het plots. Volgens sommigen kwam het doordat de Duitser te lang op zijn setje banden bleef rijden. Volgens anderen was er een ander probleem dat de oorzaak van de klapband was.

Bandenleverancier Pirelli startte een onderzoek en liet vandaag weten wat de bevindingen van haar onderzoek waren. Volgens Pirelli was er alvast niets mis met de band zelf.

Pirelli liet in een mededeling weten dat er ‘geen sporen van extreme slijtage’ waren, alsook dat er ‘technisch’ en ‘structureel’ niets mis was met de band op zich. Volgens Pirelli kan dan ook alleen ‘rommel op de baan’ de band beschadigd hebben, waarna er een klapband is ontstaan.

Zondag had Sebastian Vettel alvast laten weten dat hij voorafgaand aan de klapband niets vreemd had gevoeld, alsook dat Ferrari op de pitmuur geen waarschuwing had gekregen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België