Pirelli krijgt extra testmogelijkheid om regenbanden te verbeteren

18 januari 2017 — Pirelli heeft toestemming gekregen om een extra test te organiseren voor het testen en verbeteren van de regenbanden voor het seizoen 2017.


Pirelli kreeg het voorbije seizoen veel kritiek op haar regenbanden. Zowel de extreme regenband alsook de intermediate kregen kritiek te verwerken. Vooral tijdens het raceweekend in Brazilië, kreeg Pirelli bijzonder veel kritiek te verwerken.

Op zondag veel er op de racedag bijzonder veel regen en ook de race moest verschillende keren onderbroken worden. Meermaals uitten verschillende rijders kritiek op de prestatie van de regenbanden van Pirelli.

Pirelli liet meermaals verstaan dat het haar regenbanden wenste te verbeteren maar dat het daarvoor wel de mogelijkheden moest krijgen. Pirelli liet immers weten dat extra tests noodzakelijk waren om de regenbanden te verbeteren en de Italiaanse bandenleverancier heeft nu wel degelijk toestemming gekregen voor een extra test.

Tijdens gesprekken binnen F1-commissie werd besloten om Pirelli een extra testdag te geven waarbij het zich enkel en alleen zou focussen op het verbeteren van haar regenbanden. Pirelli zal daarbij gebruik mogen maken van een aangepaste F1-bolide van Mercedes, Red Bull of Ferrari, het type wagen waarmee eerder ook al de prototypes van de banden voor 2017 werden getest.

Vanaf het seizoen 2017 zullen er tijdens regenraces staande herstarts plaatsvinden. Vooral met het oog op deze reglementswijziging is het cruciaal dat de regenbanden van Pirelli sneller op bedrijfstemperatuur komen, zeker wanneer de F1-bolides enkele verkennende rondjes achter de safety car rijden.

“Tijdens het seizoen zullen we alleen aan het verbeteren van de regenbanden werken. We proberen de opwarmingstijd van de banden te verbeteren, vooral omwille van de staande herstarts,” zei Paul Hembery vorige week nog tegenover ‘Autosport’.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België