Pirelli krijgt meer testmogelijkheden in 2016

10 december 2015 — De Italiaanse bandenleverancier Pirelli krijgt tijdens het F1-seizoen 2016 veel meer testmogelijkheden dan de voorbije jaren.


Pirelli doet al geruime tijd haar beklag omdat het te weinig testmogelijkheden heeft om haar banden te testen tijdens het seizoen. Zeker met het oog op het seizoen 2017 moest er iets veranderen. Het is immers de bedoeling om tegen dan nieuwe bredere banden te introduceren en daarvoor moet er uiteraard getest kunnen worden.

En die testmogelijkheden krijgt Pirelli nu. In het F1-reglement van 2016 is immers voorzien dat de Italiaanse bandenleverancier tot zes tweedaagse bandentests kan inplannen tijdens het seizoen. Het is daarbij de bedoeling dat de F1-teams het programma van Pirelli afwerken zonder dat er ontwikkelingen voor de eigen wagen gebeuren.

Het voorbije seizoen waren er slechts twee bandentests tijdens het seizoen, na de races in Spanje en Oostenrijk, en een bandentest na afloop van het seizoen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Pirelli mag dan wel blij zijn, sommige F1-teams zullen dat heel wat minder zijn. De F1-teams beschouwen het immers vooral als een extra kost.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België