Pirelli maakt bandencompounds bekend voor België, Italië en Singapore

24 juli 2014 — Pirelli heeft vandaag de bandencompounds voor de eerste drie races na de zomerpauze bekendgemaakt.

De eerste race na de zomerpauze is de GP van België, die plaatsvindt op 24 augustus. Pirelli voorziet voor de race op het circuit van Spa-Francorchamps de zachte en medium bandencompound. Pirelli houdt bij de keuze van die bandencompounds vooral rekening met het feit dat Spa-Francorchamps een veeleisend circuit is, alsook dat er vaal wisselende weersomstandigheden zijn.

Voor de race op het hogesnelheidscircuit van Monza kiest Pirelli voor de medium en harde bandencompound, de hardste bandencompounds die Pirelli in haar gamma heeft. Het circuit van Monza steent bekend voor de erg hoge snelheden die de F1-bolides er halen en meestal is het er ook erg warm. Daarom acht pirelli de medium en harde bandencompound het best geschikt voor de thuisrace van de Italiaanse bandenleverancier.

In Singapore tot slot worden de twee zachtste bandencompounds gebruikt. Op het stratencircuit doorheen Singapore zullen de rijders over de superzachte en zachte bandencompound kunnen beschikken. Pirelli wil er zo voor zorgen dat de wagens zo veel mogelijk mechanische grip verkrijgen.

Komend weekend is er uiteraard eerst nog de GP van Hongarije. Komend weekend beschikken de rijders over de zachte en medium bandencompound (VIDEO: Pirelli over de GP van Hongarije).

Tot slot willen we jullie onderstaande cartoon van Pirelli niet onthouden. Regenbanden zullen komend weekend waarschijnlijk niet gebruikt worden, maar daarvoor weet de Italiaanse bandenleverancier duidelijk een oplossing ...

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België