logo
 

Pirelli maakt bandencompounds eerste races F1-seizoen 2018 bekend

11 december 2017 — Het F1-seizoen 2017 zit er nog maar net op en de nieuwe F1-bolides moeten nog voorgesteld worden maar nu al weten we met welke bandencompounds er tijdens de eerste races van het F1-seizoen 2018 zal gereden worden.


Pirelli, de officiële bandenleverancier van de Formule 1, heeft immers bekendgemaakt welke bandencompounds het ter beschikking stelt tijdens de eerste drie races van het F1-seizoen 2018.

Tijdens het F1-seizoen 2018 zijn er maar liefst zeven bandencompounds voor droge weersomstandigheden: superhard, hard, medium, soft, supersoft, ultrasoft, hypersoft, dat zijn er twee meer dan dit jaar. De superhard en de hypersoft zijn de twee compleet nieuwe bandencompounds maar we zullen beide bandencompounds niet aan het werk zien tijdens de eerste drie races van het F1-seizoen 2018.

Voor de race in Australië, op het Albert Park Street Circuit, stelt Pirelli de soft, supersoft en ultrasoft ter beschikking. De soft keert ook de twee races nadien terug. In Bahrein wordt de soft aangevuld met de medium en supersoft, in china met de medium en ultrasoft.

Minstens veertien weken op voorhand moet Pirelli van de teams doorkrijgen hoeveel setjes van iedere bandencompound ze voor ieder raceweekend willen. Dit geldt enkel voor zogenaamde ‘overzeese’ races. Voor de ‘Europese’ races ligt de deadline op acht weken.

Bandenkeuzes voor het F1-seizoen 2018:
Australië: soft, supersoft, ultrasoft
Bahrein: medium, soft, supersoft
China: medium, soft, ultrasoft

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België