Pirelli maakt bandencompounds eerste races F1-seizoen 2020 nu al bekend

10 december 2019 — Pirelli maakte vandaag niet alleen bekend dat er ook volgend jaar met de 2019-banden zal geracet worden. De bandenfabrikant maakte ook de bandenselecties voor de eerste races van volgend seizoen bekend.

Aan het begin van een nieuwe F1-seizoen is het voor de teams erg belangrijk om snel duidelijkheid te hebben over de banden voor de eerste races. Nadat eerder al bekend raakte dat er ook volgend jaar met de 2019-banden wordt gereden, gaf Pirelli de teams ook al snel duidelijkheid over de geselecteerde bandencompounds voor de eerste races van het nieuwe F1-seizoen.

Tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen in Australië, en ook tijdens de races in Bahrein, Vietnam en China zullen de rijders de bandencompounds C2, C3 en C4 ter beschikking krijgen.

Dat is de absolute middenmoot op het vlak van hardheid en duurzaamheid van de bandencompounds die Pirelli ter beschikking heeft. C1 is de hardste bandencompound die Pirelli ter beschikking kan stellen, C5 de zachtste.

Nu de teams duidelijkheid hebben over de banden waarmee er in 2020 zal geracet worden kunnen ze volop de ontwikkeling van hun nieuwe F1-bolides voor 2020 hierop afstemmen.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België