Pirelli maakt bandencompounds GP van Australië bekend

11 december 2015 — Het F1-seizoen zit er nog maar pas op maar Pirelli heeft de bandencompounds die het ter beschikking stelt tijdens de eerste race van het F1-seizoen 2016 nu al bekendgemaakt.


Vanaf komend seizoen geldt er een nieuw bandenreglement en mogen de teams hun setjes banden uit drie bandencompounds kiezen die Pirelli ter beschikking stelt. Pirelli heeft nu bekendgemaakt dat de medium, zachte en superzachte bandencompound in Melbourne ter beschikking worden gesteld. In Melbourne zal de nieuwe ‘superzachte’ bandencompound dus nog niet gebruikt mogen worden.

Tijdens Q3, het laatste deel van de kwalificatie, zal er minstens een setje van de superzachte bandencompound gebruikt moeten worden. Tijdens de race zullen de rijders minstens een setje van de medium en zachte bandencompound moeten gebruiken.

In totaal mag een rijder dertien setjes bandencompounds gebruiken tijdens een raceweekend. Wat de resterende tien setjes banden betreft moeten de teams in de loop van de komende dagen aan de FIA laten weten hoeveel setjes van welke bandencompound ze willen gebruiken in Melbourne.

Het mag duidelijk zijn, het nieuwe bandenreglement heeft als doel meer strategische mogelijkheden te bieden tijdens een raceweekend. Voorlopig blijft het echter afwachten tot de start van het nieuwe F1-seizoen alvorens we te weten komen wat de gevolgen zijn van het nieuwe bandenreglement.

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België