logo
 

Pirelli maakt bandencompounds GP van Rusland bekend

14 januari 2016 — De Italiaanse bandenleverancier Pirelli heeft de bandencompounds voor de GP van Rusland, de vierde race op de F1-kalender 2016 bekendgemaakt.


De start van het nieuwe F1-seizoen is nog zo’n tweetal maanden verwijderd maar bij Pirelli is men reeds volop bezig met de logistieke voorbereidingen van de eerste races van het seizoen. Aangezien de teams nu gedeeltelijk zelf hun bandencompounds kunnen kiezen moet het op dat vlak alles kunnen inplannen. Daarom heeft Pirelli nu reeds de beschikbare bandencompounds voor Sochi vastgelegd.

Net als tijdens de eerste drie races van het seizoen kunnen de teams en rijders kiezen tussen de supersoft, soft en medium bandencompound. Dat betekent dat de nieuwe ultrasoft nog steeds niet gebruikt zal kunnen worden.

De nieuwe ‘paarse’ ultrasoft werd speciaal voor stratencircuits ontwerpen en er wordt verwacht dat Monaco het eerste circuit zal zijn waar de teams de nieuwe ultrazachte band zullen kunnen gebruiken.

Tijdens de race in Rusland zullen de rijders net als in Australië, Bahrein en China telkens minstens één setje van de zachte en medium bandencompound moeten gebruiken. De teams moeten op voorhand aangeven hoeveel setjes van iedere bandencompound ze tijdens het ganse weekend wensen te gebruiken. Dit is een opmerkelijk verschil met vorig jaar, waar er telkens slechts twee bandencompounds voor droog weer gebruikt werden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België