Pirelli maakt bandencompounds voor België, Italië en Singapore bekend

25 juli 2013 — De Italiaanse bandenleverancier maakt steeds enkele weken op voorhand de bandencompounds voor de komende races bekend. Deze keer is het de beurt aan België, Italië en Singapore.

image
Er zal eerst en vooral veel aandacht gaan naar de nieuwe banden die Pirelli vanaf komend raceweekend voorziet. De nieuwe banden bestaan uit de constructie van 2012 met de kenmerken van de compounds uit 2013. Pirelli wijzigde de bandencompounds ook voor Hongarije. Aanvankelijk wou het de medium en harde bandencompound voorzien voor Hongarije maar het opteerde uiteindelijk toch voor de zachte en medium compound.

Na de GP van Hongarije is het zomerpauze in de Formule 1. Het is dan ook belangrijk dat de teams nu al weten waaraan ze zich mogen verwachten voor de drie eerste races die na de zomerpauze volgen.

Voor de GP van België brengt Pirelli de medium en harde bandencompound mee naar het circuit van Spa-Francorchamps. Ook naar het circuit van Monza brengt Pirelli deze twee bandencompounds mee. De Italiaanse bandenfabrikant opteert voor de iets hardere bandencompounds omdat Spa-Francorchamps en Monza twee erg snelle en veeleisende circuits zijn voor de banden.

Voor de nachtrace in Singapore brengt Pirelli dan weer de superzachte en medium bandencompound mee. Dat circuit is immers compleet anders dan de circuits van Monza en Spa-Francorchamps.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België